niedziela, 23 marca 2014

Kotlety z selera

Bardzo prosty i szybki obiad lub kolacja.
Robi się szybko, a smakuje bardzo dobrze.

Wystarczy:

seler,
przyprawy,
jajko
bułka tarta
olej

Seler obieramy, kroimy na plastry, wrzucamy go wrzącej wody, ja dodałam od razu przyprawy (sól, pieprz, listek laurowy, ziele, może być tez jakiś mix przypraw) obgotowujemy około 5 minut. Seler powinien być lekko twardy, żeby później nie rozpadał się. Studzimy.
Na patelni rozgrzewamy olej, przygotowujemy jajo i bułkę tartą do panierowania. Smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Ja dodałam jeszcze podczas smażenia plasterki czosnku, bo bardzo lubię.

Zapodane na talerzu z listkami bazylii i chrupiącą czerwoną świeżą papryką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz